Tuji šolski sistemi – predavanje

Tuji šolski sistemi

Danes, 16.6.2022, smo v društvu pripravili predavanje z naslovom Tuji šolski sistemi, saj se zelo dobro zavedamo težav, s katerimi se srečujemo ob izbiri šole in prijavi otroka v šolo, še bolj pa težav, na katere naletimo po vrnitvi v Slovenijo in kakšen stres lahko to predstavlja za naše otroke. Predsednica društva Martina Paškulin Devčič je predstavila različne učne sisteme in kako lahko te povežemo s slovenskimi šolami, predavanje pa se je zaključilo z nasveti in izkušnjami staršev, katerih otroci obiskujejo šolo v tujini ali pa so že zaključili šolanje.

Če ste predavanje morda zamudili, si več na to temo lahko preberete na naslednji povezavi ali pa si ogledate video povzetek predavanja.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na društvo (info@d-d-s-d.org).

2 misli na “Tuji šolski sistemi – predavanje

  1. Helena pravi:

    Spoštovani,

    po skoraj 30 letih diplomatskega življenja, kjer sem pogosto “orala ledino” kot osamljen volk in poizkušala spreminjati sistem, sem pred kratkim prijetno presenečena izvedela, da obstaja Društvo družin slovenskih diplomatov. Skeptična sem se pridružila prvi predstavitveni kavici, ki me je prepričala v takojšnje članstvo! Martin in Martina sta opravila ogromno dela, da sta društvo pripeljala do te stopnje, da lahko zgolj s klikom na nekaj gumbov poiščemo kup relevantnih informacij o življenju v tujini, pa najsi bo to šolanje naših otrok, zdravstveni sistemi, zavarovanja, davčne zadeve in še mnogo drugega. Društvo omogoča vsakemu članu, da povpraša o svojih specifičnih težavah ali izmenja svoje izkušnje z drugimi, lahko pa zgolj poklepeta ob (domači) kavici. Definitvno vredno vsakega centa! Več nas bo, bolj se nas bo slišalo in tako bomo res lahko kaj spremenil v lastno dobro in dobro naših družin! Dobrodošli! Helena Jarc

    • Martin pravi:

      Helena, hvala za lepe besede. Seveda želiva, da se dobro blago samo hvali, ampak nič narobe, da si naju tako izpostavila. Vsekakor se bomo trudili še naprej za boljšo kvaliteto življenja diplomatskih družin, saj je vsem nam v interesu, da si pomagamo z informacijami, ki so nekaterim samo po sebi umevne, nekaterim pa močno olajša vključevanje v družbo in socializacijo na novih lokacijah. Še enkrat hvala za lepe besede in vsi člani diplomatskih družin lepo dobrodošli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje najboljše izkušnje na naši spletni strani. Več o tem, katere piškotke uporabljamo ali kako jih izklopiti, lahko izveste v naših Splošnih pogojih pod poglavjem "Osebni podatki".