Kodeks oblačenja v diplomaciji – Lea Pisani

Kodeks oblačenja v diplomaciji

Kodeks oblačenja je v diplomaciji ekstremnega pomena.

Zavedamo se pa tudi, da so navodila velikokrat zelo splošna in zato tudi marsikomu nejasna, zgodi pa se lahko tudi, da pomenijo različne stvari na različnih koncih sveta. Naše mnenje je, da je primerna obleka znak spoštovanja do gostitelja, prav tako pa boste s primerno obleko vedno poskrbeli, da se ne bi spravili v zadrego, v kolikor bi morali na dogodku tudi kaj spregovoriti in stopiti pred oči javnosti.

Prav iz tega naslova smo se povezali z ga. Leo Pisani, ki je dolgoletna strokovnjakinja za celovito podobo osebnosti (Image Consultant) in avtorica številnih knjig na to temo. Njeno predavanje nam je predstavilo osnove primernega oblačenja za različne tipe dogodkov, ki jih lahko doživite na svojem mandatu.

Predavanje je potekalo 10. 10. 2022 ob 14h (CET, Ljubljana). Če ste predavanje morda zamudili, si lahko ogledate video povzetek predavanja.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na društvo (info@d-d-s-d.org).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje najboljše izkušnje na naši spletni strani. Več o tem, katere piškotke uporabljamo ali kako jih izklopiti, lahko izveste v naših Splošnih pogojih pod poglavjem "Osebni podatki".