Tuji šolski sistemi

V društvu se zelo zavedamo težav, s katerimi se srečujemo ob izbiri šole in prijavi otroka v šolo. Pogosto se zgodi, da nam ostane premalo časa za iskanje primerne šole, še manj pa za prijavo na izbrano šolo. Predavanje je potekalo v živo preko spleta, kjer smo se poglobili v različne učne sisteme, kako lahko to povežemo s slovenskimi šolami ter zaključili z nasveti staršev, katerih otroci obiskujejo šolo v tujini ali pa so že zaključili šolanje. Za ogled videa se morate prijaviti s svojim profilom Gmail.

Tuji Šolski Sistemi

Povračila stroškov zdravstvenih storitev

V sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije smo pripravili obrazce za lažje vlaganje zahtevkov na ZZZS za povračila stroškov povezanih z zdravstvenimi storitvami. Predavanje je potekalo v živo preko spleta in je bilo lepo sprejeto s strani naših članov, ki so s svojimi izkušnjami dodatno zaokrožili predavanje. Za ogled videa se morate prijaviti s svojim profilom Gmail.

Povračilo stroškov zdravstvenih storitev

Slovenščina na daljavo

V sodelovanju z Zavodom za šolstvo smo izvedli predavanje na temo učenje slovenščine na daljavo. Ga. Špela Bregač nam razložila vse potrebne korake za prijavo na učenje slovenščine, ki poteka brezplačno preko spleta, kjer bo vaš otrok deležen učenja slovenščine ena na ena na enakem nivoju kot v slovenskem šolskem sistemu. Predavanje je potekalo v živo preko spleta in je bilo med njim nekaj tehničnih težav, zaradi česar posnetek ni najboljše kvalitete, za kar se vam vnaprej opravičujemo. Za ogled videa se morate prijaviti s svojim profilom Gmail.

Slovenščina na daljavo - predavanje