Angleščina za otroke

Angleščina za otroke

Angleščina za otroke je pri odhodu v tujino zelo pomembna. Že sama selitev je za mlajše običajno precej stresna, še posebej, če se v tujino podajajo prvič. Pogosto ne znajo angleško, kaj šele, da bi znali govoriti lokalni jezik. Večinoma jih vpišemo v šolo, kjer pouk poteka v angleškem jeziku. Res je, otroci so prilagodljivi, ampak postavimo se v njihovo kožo in se vprašajmo, kako bi se mi počutili sredi recimo Finske, kjer prebivalci ne bi znali nobenih drugih jezikov. Verjetno bi bili tudi odrasli v stiski.

Žal se začne učenje angleščine v slovenskih šolah najbolj zgodaj žele v prvem razredu. Pouk tudi ne poteka po sistemu, ki ga uporabljajo v angleško govorečih šolah. Učenje angleščine pa bi moralo biti bolj podobno igralnim uricam. V teh šolah se poleg črk začnejo učiti tudi fonetike. Kako lahko torej otroku pomagamo, da bo čim hitreje osvojil angleški jezik in se naučil osnovnih izrazov? V društvu smo na posebni strani Angleščina za otroke pripravili informacije, ki vam bodo pomagale razumeti, kako se otroci začnejo učiti angleškega jezika, fonetike in katere so tiste besede, ki se jih naučijo najprej. V kolikor vas to področje zanima in bi želeli vedeti več, vas vabimo, da si ogledate vsebino na strani Angleščina za otroke, prenesete pa si lahko tudi gradivo za pomoč otrokom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje najboljše izkušnje na naši spletni strani. Več o tem, katere piškotke uporabljamo ali kako jih izklopiti, lahko izveste v naših Splošnih pogojih pod poglavjem "Osebni podatki".